Sélectionner une page

Heel veel mensen hebben een nVidia grafische kaart in de PC (te zien in de categorie Beeldschermadapters ). Als je daar op klikt Canon stuurprogramma’s, krijg je in de linkerkolom in rood de linkDriver Download. Ik schrok wel even, want alle 4 schijven die hoorden bij de kaartlezer waren verdwenen. Maar toen ik een SD-kaartje in de kaartlezer deed kreeg ik plotseling weer een schijf terug in de categorie Schijfstations, nl. Ook 4 van de 6 bestanden die bij de driver horen hebben een ander versienummer gekregen. De drivers op de site van mijn moederbord lopen vaak wel een flink eind achter bij de nieuwste.

Waarschijnlijk moest hij zelf ook nog wel ergens een goede driver hebben, maar die heb je niet perse nodig. Ik ben al lang blij dat ik het apparaat weer vanaf een computer kan benaderen. Ik heb uit een grijs verleden nog een externe Maxtor 25 GB disk, maar in die tijd had je nog geen normale USB-disks. Deze zit in een kastje ingebouwd dat een soort interface vormt tussen de schijf en de USB-stekker in de computer. Dit apparaat is ook in Apparaatbeheerte vinden achterBesturing voor geluid, video en spelletjes () – Realtek High Definition Audio. Voor zover ik kan zien heb ik dit nog niet op mijn systeem.

  • Zo had ik Intel Chipset Device Software, en eenIntel High Definition Audio Controller waarvoor nieuwere versies waren.
  • De schijf was ook keurig in Verkenner te zien.
  • Automatische updates zijn handig als je je Windows-pc altijd up-to-date wilt houden.

Het is al vaker voorgekomen dat Microsoft verouderde stuurprogramma’s via Windows update verspreidt. Zodra u deze installeert voert u een downgrade van het stuurprogramma uit. Dit hoeft niet altijd problematisch zijn, maar wel als het om een instabiele of niet compatibele driver gaat. Als u via de app of de website van uw bank bankiert, wordt de verbinding automatisch beveiligd – in de webbrowser zie je een groen slotje in de adresbalk. Zelfs als u dan gebruikmaakt van een openbaar draadloos netwerk, kunnen hackers uw bankgegevens niet onderscheppen.

Soms mislukt de installatie van een nieuwe driver waardoor de hardware niet goed meer functioneert. Klik dan met rechts op het bewuste hardware-item in Apparaatbeheer, Eigenschappen, tabblad Stuurprogramma, knop Vorig stuurprogramma om terug te keren naar de oude driver. Blijft de computer continu opnieuw opstarten waardoor het onmogelijk is het vorige stuurprogramma te activeren? Onderbreek deze vicieuze cirkel dan door op te starten vanaf een Windows 10-installatiemedium en de herstelprocedure te activeren. Nadat u de stappen hebt voltooid, zou de nieuwere driver het probleem moeten oplossen. Voordat u Windows 8.1 kunt installeren dient u eerst alle updates te hebben geïnstalleerd.

Wat Is Windows Update For Business?

Updaten is in de regel een vrij eenvoudig proces dat niet langer dan een half uur duurt. Bij een update vanaf zowel Windows 7 als Windows 8 worden in principe al uw bestanden behouden. Echter, we raden u aan om voor de zekerheid een extra back-up te maken voordat u de update uitvoert. Het gevolg van verlies van data is voor eigen risico. Om de update te kunnen downloaden dient u te beschikken over een internetverbinding. Voor nog meer controle gebruik je Microsoft Update Catalog.

Hoe configureer ik Windows Update om stuurprogramma's te installeren

De locatie van elk item dat u hebt gedownload, wordt in de downloadgeschiedenis weergegeven. De locatie van elk gedownload item verschijnt automatisch nadat de downloadbewerking is voltooid. Klik op de kolomkoppen om uw eerdere updates te sorteren op datum of beschrijving. Klik op Nu downloaden en klik vervolgens op Ik ga akkoord om de gebruiksrechtovereenkomst te accepteren.

Een Upgrade Uitvoeren Van Windows Vista Naar Windows 7 Aangepaste Installatie

Als u op basis van die informatie de reden niet kunt achterhalen, kopieert u de beschrijving, bron en gebeurtenis-ID en gebruikt u deze om online te zoeken naar een mogelijke oplossing. Na de installatie kunt u de randapparatuur weer aansluiten. Als het probleem zich blijft voordoen, kan dit een compatibiliteitsprobleem zijn. Als u Windows Update gebruikt om het systeem te upgraden, ziet u soms een Blue Screen of Death wanneer een of meerdere installatiebestanden zijn beschadigd tijdens het downloadproces.